3 Tips voor smartphone fotografie in de kou

op
Thumb blog smartphone fotografie in de kou

De koudste dagen van het jaar zijn in volle gang. Maar hoe zorg je ervoor dat je smartphone winterproof is? Met deze drie handige tips voor smartphone fotografie in de kou, trotseer jij de kou met gemak en schiet je de mooiste beelden in het winterse weer.

Neem een powerbank mee

Je smartphone kan niet zo goed tegen kou. Door het koude weer, is je accu sneller leeg of kan je smartphone zelfs volledig uitvallen. Zorg er daarom voor dat je altijd een powerbank meeneemt, zodat je je smartphone op ieder moment kan opladen. Let er op dat je de powerbank op een warme plek bewaart, in een tas of in de binnenzak van je jas bijvoorbeeld, zodat de batterij niet zo snel leeg kan gaan.

Wil je helemaal goed voorbereid op pad gaan? Zorg er dan voor dat je een powerbank met snelladen-functie meeneemt, zodat je je telefoon binnen no-time oplaadt en weer kunt gebruiken.

Breng een heat pack mee

Heat packs zijn niet alleen lekker om je koude handen aan op te warmen, ze kunnen ook helpen om je batterij langer mee te laten gaan in de kou. Een heat pack is een zakje met gel, wat verwarmd wordt door het klikken van een soort muntje. Hierdoor wordt de substantie hard en warm. Plak de heat pack op je smartphone (of camera) of berg de heat pack dicht bij je smartphone op.

Heat packs zijn meerdere keren te gebruiken. Gooi je heatpack na gebruik in kokend water. De heat pack zal smelten en vervolgens weer afkoelen.

Bescherm je smartphone en jezelf tegen de kou

Zorg ervoor dat je je smartphone goed beschermt tegen de kou om een lege batterij, condensatie of zelfs schade te voorkomen. Bescherm je apparatuur tegen regen of sneeuw met een waterafstotende tas, een telefoonhoesje en screenprotector.

Het is ook erg belangrijk om jezelf te beschermen tegen de kou zodat je de mooiste winterplaatjes kan schieten. Draag warme kleding zoals een thermoshirt, handschoenen en een muts. Zorg er wel voor dat je handschoenen werken op een touchscreen. Er zijn handschoenen met speciale vingertopjes, waarmee je toch je touchscreen kan blijven gebruiken.

Heb je geen touchscreen handschoenen? Maak dan gebruik van een Bluetooth Remote Shutter. Verbind de remote shutter met je smartphone om je camera op afstand te kunnen bedienen. Maak het jezelf nog gemakkelijk om vanaf een tripod te fotograferen, zodat je een mooi kader kan bepalen.

Hopelijk zorgen bovenstaande tips ervoor dat je goed voorbereid op pad kunt gaan. Veel plezier bij het maken van beelden in de kou! Heb je nog vragen over het maken van foto’s en video’s in de kou? Dan helpen wij je graag verder.

Verbeter je fotografie in de kou met onze producten

Gerelateerde blogs

  • Vloggen als een pro

    Vloggen als een pro

    Het is een populair fenomeen: vloggen. Bekende vloggers zoals Enzo Knol zijn de nieuwste generatie bekende mensen. Maar hoe moet je nou een goede vlog maken? Welke gear heb je...

    Lees meer
  • Lightpainting met je smartphone

    Lightpainting met je smartphone

    Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om foto’s te maken met je smartphone? Waarom probeer je lightpainting niet eens uit? Lightpainting is een techniek waarbij je...

    Lees meer