Skip to main content

Instagram is een van de grootste social media platforms ter wereld. Met meer dan 2 miljard actieve maandelijkse gebruikers is Instagram het perfecte platform om een connectie te maken met je vrienden, bekende influencers en nog veel meer.

Zo’n enorm platform als Instagram brengt ook moeilijkheden met zich mee. Hoe val je bijvoorbeeld op in die grote zee van gebruikers? Hoe kan je uniek zijn tussen alle andere mensen die het willen maken op Instagram? In deze blog geven wij je advies en voorbeelden over hoe je een aantrekkelijke Instagram feed kan maken om zo al je volgers het wow-gevoel te geven!

 

  1. Werk vanuit een thema
  2. Thema #1 – Black & White
  3. Thema #2 – Randen
  4. Thema #3 – Lay-out
  5. Thema #4 – Verticale randen

Werken vanuit een thema

Om een goede Instagram feed te ontwerpen heb je een thema nodig. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijke onderdelen van je content vindt. Maak je bijvoorbeeld veel foto’s met kleurrijke onderwerpen, of ben je van het minimalisme? Noteer dit voor jezelf en probeer met je wensenlijstje een eigen thema te bedenken. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Geen probleem: wij hebben hieronder een aantal voorbeelden van thema’s en de bijbehorende Instagram feeds.

Thema #1 – Black & White

Perfect voor Instagram accounts over architectuur en portretten. Het zwart-witte thema is een populair vintage thema waarin contrasten en vormen vaak goed tot hun recht komen. Ook passen veel portretten goed binnen zo’n feed. Het grootste voordeel van een black & white feed op Instagram is dat het heel simpel te maken is. Je kan je foto in kleur uploaden en automatisch met een filter binnen Instagram naar zwart-wit converteren. Daarnaast kun je met een lamp je foto’s naar wens belichten. Bekijk hier ons aanbod aan videoverlichting.

Thema #2 – Randen

Een Instagram feed is een verzameling van vierkante afbeeldingen. Helaas kan je foto’s niet op volledige grootte op je feed weergeven. Maar er is wel een handig trucje om dit te omzeilen. Door je foto te uploaden met witte of zwarte randen kan je de indruk wekken dat er niet alleen vierkante foto’s op je feed staan. Gebruik bijvoorbeeld de app Panorama Crop of Grid Maker om dit resultaat te behalen en kijk wat het voor jouw feed kan doen!

Thema #3 – Lay-out

Een iets minder populair thema, maar wel enorm interessant is het lay-out thema. Binnen dit thema post je al foto’s verdeeld over meerdere vakjes van je feed. Met de bovenstaande apps heb je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dit thema vereist een goede planning, want je wil geen verschillende content door elkaar heen gebruiken waardoor je Instagram feed onrustig oogt.

Thema #4 – Verticale randen

Dit thema sluit goed aan bij het lay-out thema. Deel je Instagram feed zo in dat je van boven naar beneden 3 verschillende verticale lijnen hebt met content. Bijvoorbeeld de lijn links is steeds een foto, de middelste lijn een quote of tekst en de lijn rechts is altijd een video. Op die manier heb je eigenlijk drie mini-thema’s binnen je feed en het ziet er ook nog eens heel geordend en creatief uit!

Uiteindelijk is het beste thema voor je feed het idee dat je zelf bedenkt en mooi vindt. Neem inspiratie van de bovenstaande thema’s en integreer onderdelen ervan in je eigen persoonlijke Instagram feed. Zo maak je echt iets wat van jou persoonlijk is en laat je zien wie je bent.

Heb je nog vragen of zoek je meer inspiratie, neem dan gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Wil je geen aanbieding of actie meer missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze exclusieve aanbiedingen en persoonlijk advies

Je bent nu aangemeld voor onze nieuwsbrief. Tip: voeg ons e-mailadres toe aan je adresboek

Er ging iets mis. Probeer het a.u.b. opnieuw.

Uitschrijven kan op elk moment