Skip to main content

MOJOGEAR GoPro MountsActie & Sport

De GoPro is een fantastische camera voor het vastleggen van al je avonturen, en er is niets dat beter bij avontuur past dan het verkennen van de onderwaterwereld. Met een waterdichte behuizing kan de GoPro mee het water in om de meest fantastische beelden vast te leggen. Maar wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke onderwaterbeelden krijgt? In deze blog bespreken we enkele tips en accessoires die je kunnen helpen om de gaafste onderwaterbeelden te maken.

Tip #1 – Gebruik een roodfilter

Roodfilter MOJOGEAR MG-98 duikfilterOnder water worden kleuren anders weergegeven, waardoor beelden vaak blauwig of groenig zijn. Door een roodfilter te gebruiken, wordt de kleurweergave aangepast en zien de beelden er veel natuurlijker uit.

Het is aan te raden om een filter te kopen dat speciaal is ontworpen voor de GoPro en past op jouw waterdichte behuizing, zodat je zeker weet dat het goed aansluit en dat de beelden van hoge kwaliteit zijn. Zo passen de MOJOGEAR duikfilters alleen op de MOJOGEAR Waterdichte behuizing en niet op de originele waterdichte behuizing van GoPro.

Zie hieronder een voorbeeld van GoPro beelden zonder een GoPro roodfilter (links) en met een roodfilter (rechts).

Beeld met en zonder GoPro onderwaterfilter Rood

Tip #2 – Gebruik een bobber (drijvende grip)

Als je onder water filmt, kan het lastig zijn om de camera goed vast te houden. Door gebruik te maken van een drijvende grip, ook wel een bobber genoemd, zorg je ervoor dat de camera niet zinkt en dat je een stabielere opname krijgt. Er zijn verschillende soorten drijvende grips beschikbaar, sommige zijn eenvoudig en goedkoop, terwijl andere wat geavanceerder zijn en voorzien van extra functies zoals een polsbandje.

Tip #3 – Gebruik verlichting

Onder water is er weinig licht, waardoor het moeilijk kan zijn om goede opnames te maken. Het gebruik van verlichting kan het verschil maken tussen een matige en een fantastische opname. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar, van kleine lampjes tot grote en krachtige lichtsystemen. Het is belangrijk om te kiezen voor een verlichtingssysteem dat past bij de omgeving waarin je filmt, en dat voldoende licht produceert om de opnames te verbeteren.

Tip #4 – Houd je handen vrij met een GoPro mount

Als je van plan bent om veel te duiken en te filmen, kan het handig zijn om een duikmasker, hoofdband of borstband te kopen met een ingebouwde GoPro mount. Hierdoor hoef je niet steeds je handen te gebruiken om de camera vast te houden en kun je meer ontspannen duiken en filmen.

Tip #5 – Gebruik een externe microfoon

Onder water is het geluid dat de camera opneemt vaak niet erg duidelijk, omdat het water het geluid dempt. Door een externe microfoon te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat het geluid beter wordt opgenomen en dat je een helderder en beter geluid krijgt bij je opnames. Er zijn verschillende soorten microfoons beschikbaar die geschikt zijn voor onderwatergebruik, het is belangrijk om te kiezen voor een microfoon die past bij je opnamebehoeften.

Tip #6 – Behuizingen voor grote dieptes

MG-94 waterproof case GoPro

De meeste moderne GoPro camera’s zijn van zichzelf al waterdicht. Toch is dit maar tot een bepaalde diepte en beperkte tijd. Duik je dieper dan 10 meter of ga je diepzeeduiken? Dan is een waterdichte GoPro behuizing onmisbaar. Bekijk hieronder bijvoorbeeld de MOJOGEAR waterdichte behuizing voor GoPro Hero 9 / Hero 10 / Hero 11, ook beschikbaar in een complete set met duikfilters, screenprotector, silicone beschermhoes en opbergcase.

Als je onderwater wilt filmen of fotograferen, zijn er verschillende accessoires en tips die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je beelden te verbeteren. Het gebruik van een roodfilter, bobber, verlichting, GoPro mount en een externe microfoon kunnen allemaal bijdragen aan het maken van geweldige onderwaterbeelden. Vergeet niet om te experimenteren en te spelen met de verschillende instellingen en accessoires om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw opnames. Met een beetje oefening en de juiste tools kan je fantastische onderwaterbeelden vastleggen die je voor altijd kunt koesteren en delen met anderen.

 

Met bovenstaande tips ga je zeker je content naar het next level krijgen! Heb je nog vragen over GoPro camera’s, accessoires? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina!

Geef een antwoord

Wil je geen aanbieding of actie meer missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze exclusieve aanbiedingen en persoonlijk advies

Je bent nu aangemeld voor onze nieuwsbrief. Tip: voeg ons e-mailadres toe aan je adresboek

Er ging iets mis. Probeer het a.u.b. opnieuw.

Uitschrijven kan op elk moment