Stabiliseer je videobeelden met een gimbal

op
Stabiliseer je videobeelden met een gimbal

Stel je voor: je was op epische solo-reis waar je besloot de zonsopgang op een bergtop vast te leggen na urenlang hiken, maar de combinatie van uitputting en opwinding resulteerde in een video die meer vibreert dan een espresso op een lege maag. Of die keer dat je door de stad liep, vastbesloten om de ultieme stadstour voor je vrienden te vloggen, maar je opnames deden hen meer duizelen dan een avond stappen. En laten we die poging niet vergeten waar je je hond in volle actie wilde vastleggen, om later te beseffen dat je filmcarrière zonder hulp gedoemd is te mislukken.  

In al deze gevallen had een gimbal je video's kunnen transformeren naar fantastische en vloeiende actiemomenten.  

Wat is een gimbal?

Een gimbal is een apparaat dat ervoor zorgt dat je camera, smartphone of action cam super stabiel blijft terwijl je ermee rondloopt of beweegt. Het systeem bestaat uit draaiende assen die ervoor zorgen dat het apparaat in evenwicht blijft. Dit helpt om schokkerige bewegingen te verminderen en zorgt voor vloeiende en professioneel uitziende video-opnamen, vooral tijdens bewegingen zoals lopen, rennen of rijden.  

Dus heb je niet zo’n vaste hand of wil je nét wat vloeiendere beelden? Probeer eens content te schieten met een gimbal.  

Waarvoor gebruik je een gimbal? 

Gimbals worden vaak gebruikt in de filmindustrie, maar zijn tegenwoordig ook populair onder hobbyisten, content creators en vloggers om hun video’s naar een hoger niveau te tillen.  

Je kunt er actiemomenten mee vastleggen zoals tijdens het mountainbiken en skateboarden. Maar je neemt hem ook makkelijk mee op vakantie of lange reis. Denk aan bewegende shots, zoals lopen door de stad, hiken in de natuur of een boottocht op zee. 

Een gimbal kan ook een mooie toevoeging zijn bij timelapse-opnamen, panoramafotografie of om jezelf te filmen.  

  • Gebruik een gimbal voor je kookvideo's
  • Breng je sportprestaties in beeld
  • Til je actieshots naar een hoger niveau
  • Hohem iSteady XE + XE Kit

    Voor wie het filmen met een gimbal wilt gaan ontdekken. Met 259 gram is het de lichtste 3-assige gimbal voor smartphones ter wereld én hij is opvouwbaar. Daarom ideaal voor on-the-go.

    • De telefoonhouder is geschikt voor bijna alle smartphones tot 280 gram.

    • Een batterijduur van maximaal 8 uur

    • Sluit makkelijk accessoires zoals een groter statief, selfiestick of extension pole aan.

  • Hohem iSteady M6 + KIT

    Voor wie zijn filmopnames naar een hoger niveau wilt tillen. Premium smartphone gimbal met OLED-display en bedieningswiel, slimme AI-tracking en ingebouwde videolamp.  

    • Geschikt voor smartphones met een breedte van 58 tot 98 mm en met een maximaal gewicht van 400 gram. 

    • Batterijduur van maximaal 18 uur 

    • Je smartphone opladen terwijl je aan het opnemen ben 

Stabiel opnemen in diverse opnamestijlen

De Hohem gimbals hebben verschillende opname stijlen, zoals Pan Follow, Pan Tilt Follow, Lock en POV-modus. Met de Hohem Joy App kun je uitbreiden naar nog meer creatieve opnames, zoals Moment Mode, Cinematic Video Templates, Auto-rotation Inception Video, Dolly Zoom, Motion Timelapse en Panoramic Video.  

Daarnaast is er een optie voor Face en Object tracking. De gimbal houdt een persoon of object in het midden van het frame en volgt de bewegingen.  

Welke gimbal accessoires zijn er? 

Natuurlijk zijn er allerlei accessoires om je gimbal een upgrade te geven of het gebruiksgemak te optimaliseren. 

Denk een grip handle om je gimbal met twee handen te kunnen bedienen voor meer comfort en controle. Of connect een draadloze microfoon voor bijvoorbeeld het opnemen van vlogs.  

Heb je nog vragen over gimbals en de bijbehorende accessoires? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag verder om de gimbal te vinden die het beste bij jou past!

Bekijk de Hohem gimbals en accessoires

Gerelateerde blogs

  • Festival paklijst

    Festival paklijst

    Het festival seizoen staat weer voor de deur. Binnenkort zullen er weer meerdere (weekend) festivals plaatsvinden. Om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke festival ervaring hebt, hebben wij...

    Lees meer
  • Mooiste wandelroutes in Nederland

    Mooiste wandelroutes in Nederland

    In de lente komen er weer blaadjes aan de bomen en krijgt de natuur weer prachtige lentekleuren. Een ideale tijd om wandelingen in de natuur te maken. Binnen Nederland zijn er...

    Lees meer
  • Mooiste MTB-routes in Nederland

    Mooiste MTB-routes in Nederland

    Zodra de lente voor de deur staat is het weer tijd om lekker naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Een van de beste manieren om de mooie...

    Lees meer